Benjamina Karić prihvatila poziv Draška Stanivukovića da posjeti Banju Luku

UNAPRIJEĐENJE ODNOSA

Benjamina Karić prihvatila poziv Draška Stanivukovića da posjeti Banju Luku

Objavljeno na dan 17.05.2021 - 13:05 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić prihvatila je poziv gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića da dođe u službenu posjetu ovom gradu, potvrđeno je za Klix.ba.

U odgovoru koji je uputila prvom čovjeku Banje Luke, Karić se zahvalila na čestitkama za izbor na dužnost gradonačelnice Grada Sarajeva i dobrim željama za realizaciju uspješnih projekata za dobrobit stanovnika glavnog grada i svih građana naše domovine Bosne i Hercegovine.

"Koristim ovu priliku da i Vama također uputim najbolje želje i mnogo uspjeha u realizaciji svih dobrih projekata u prelijepoj Banjoj Luci za dobrobit njenih stanovnika i svih građana naše zajedničke domovine. Uvjerena sam da će vrijeme pokazati koliko je značajno da naši gradovi, kao i sve druge lokalne zajednice, upravo sada uz dodatnu energiju mlade generacije, učine napore na razvoju i modernizaciji naših sredina. Sa zadovoljstvom sam primila poziv da posjetim Banja Luku na čemu Vam iskreno zahvaljujem", napisala je Karić.Dodala je da se rado odaziva i dijelim uvjerenje da ima puno mogućnosti za uspješnu saradnju dva najveća grada u našoj zemlji.

"Dijalog, otvorenost, saradnja i izgradnja mostova prijateljstva ostaje jedno do mojih opredjeljenja. U pripremi za sastanak predlažem da koristimo neposredni kontakt", zaključuje Karić.

Treba istaći da prethodni gradonačelnici Sarajeva i Banje Luke, Abdulah Skaka i Igor Radojičić, nisu imali zvaničnih sastanaka.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!