Bihać: Promocija knjige Marka Atille Hoarea, Bosanski muslimani u Drugom svjetskom ratu

16. novembra

Bihać: Promocija knjige Marka Atille Hoarea, Bosanski muslimani u Drugom svjetskom ratu

Objavljeno na dan 15.11.2019 - 09:01 | Izvor: USKinfo.ba |


U Bihaću će 16. novembra 2019. godine s početkom u 18:00 sati, u Sali Prvog zasjedanja AVNOJ-a, započeti kulturno historijska-manifestacija pod nazivom "U spomen Bihaćkoj krajini."
 
Kako je najavljeno iz Udruženje historičara "Veritas historiae", spomenuta manifestacija posvećena je Danu državnosti Bosne i Hercegovine, ali i obilježavanju godišnjice  Prvog zasjedanja AVNOJ-a, koje je održano u ovom gradu 1942. godine. Iako, nešto skromnijeg sadržaja, iz udruženja se nadaju da bi ovaj događaj mogao i trebao prerasti u tradiciju.
 
Odmah nakon, otvora manifestacije po rasporedu će uslijediti promocija knjige Marka Atille Hoarea, Bosanski muslimani u Drugom svjetskom ratu. Prisutnima će se obratiti promotori, Dino Dupanović i Nijazija Maslak, kao i autor knjige Marko Atilla Hoare, te Muamer Spahić ispred izdavačke kuće Vrijeme.
 
Istu večer, prisutni će moći pogledati izložbu slika učenika JU Srednje umjetničke škole "Nusret Keskin - Braco", s tim da će izložba biti humanitarnog karaktera. U sklopu manifestacije, publici će biti predstavljen i idejni projekat zgrade "Konak", arhitekte Jasmina Ružnića. 
 
U subotu 23. novembra s početkom u 18 sati, u prostorijama Galerije Muzeja Unsko-sanskog kantona, bit će promovisana izložba pod nazivom "Pred sudom", koja je djelo zajedničkog projekta Udruženja Historičara "Veritas historiae" i JU Arhiva Unsko-sanskog kantona.
 
 PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!