Bisera Turković: Izuzetno važne poruke lidera NATO-a za Bosnu i Hercegovinu

Twitter

Bisera Turković: Izuzetno važne poruke lidera NATO-a za Bosnu i Hercegovinu

Objavljeno na dan 14.06.2021 - 21:38 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba / Foto:Facebook


Lideri 30 zemalja članica NATO saveza su usvojili deklaraciju koja u jednom dijelu poziva političke lidere u BiH da konstruktivno sarađuju u smislu euroatlantskih integracija za dobrobit svih u državi uz provođenje “prijeko potrebnih reformi” - uključujući političke, izborne, ekonomske i odbrambene - bez prejudiciranja odluke o budućem članstvu.

Također su pohvalili Bosnu i Hercegovinu “za njen doprinos operacijama pod vodstvom NATO-a”, a lideri su pozvali vlasti naše zemlje da "u potpunosti iskoriste širinu NATO-ovih alata za zajedničku sigurnost i partnerstvo".

Među prvima je reagirala Bisera Turković, ministrica vanjskih polova BiH, koja je na društvenoj mreži Twitter napisala da je ovo veliki dan za Bosnu i Hercegovinu."Izuzetno važne poruke lidera NATO-a za  Bosnu i Hercegovinu. Podrška teritorijalnom integritetu BiH, reformama i partnerstvu sa NATO-om od vitalne su važnosti za mir, sigurnost i napredak BiH i cijelog regiona. NATO je bio i ostao ključni faktor stabilnosti u regiji", napisala je ministrica Turković u tweetu.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!