Cikotić s komandantom EUFOR-a: Uskoro vježba ''Brzi odgovor'', analizirani izazovi pred BiH

NASTAVAK SARADNJE

Cikotić s komandantom EUFOR-a: Uskoro vježba ''Brzi odgovor'', analizirani izazovi pred BiH

Objavljeno na dan 30.07.2020 - 14:15 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić primio je danas u Sarajevu komandanta EUFOR-a u BiH generalmajora Reinharda Trischaka s kojim je razgovarao o aktuelnoj situaciji, sigurnosnim izazovima te budućoj saradnji.

Čestitajući ministru Cikotiću na imenovanju, komandant Trischak je naglasio važnost nastavka dosadašnje dobre i uspješne saradnje Ministarstva i sigurnosnih agencija sa EUFOR-om.

Jedna od zajedničkih aktivnosti je i vježba "Brzi odgovor“ koja će uskoro biti održana, u kojoj uz pripadnike EUFOR-a učestvuju i pripadnici policijskih agencija u BiH i provjeravaju spremnost na brz i koordinirani odgovor na različite sigurnosne prijetnje.

Tokom sastanka, razgovarano je i o trenutno navećim sigurnosnim i humanitarnim izazovima sa kojima se suočava BiH, a to su ilegalne migracije, sigurnost granica i povratak državljana BiH sa stranih ratišta. Također, razgovarano je i o predstojećim izborima u BiH i eventualnom utjecaju na ukupnu sigurnosnu situaciju.

Ministar Cikotić se zahvalio generalmajoru Trischaku na posjeti i izrazio nadu za nastavak uspješne saradnje sa vrlo značajnom međunarodnom institucijom u BiH, kao što je EUFOR.

Foto:Klix.ba
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!