Čović o trećem entitetu: Neodgovorna politika Bošnjaka bi mogla dovesti do takvog nečega

PONOVIO ZAHTJEVE

Čović o trećem entitetu: Neodgovorna politika Bošnjaka bi mogla dovesti do takvog nečega

Objavljeno na dan 04.06.2021 - 14:14 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Nakon zasjedanja Hrvatskog narodnog sabora u Mostaru, predsjednik HDZ-a Dragan Čović je upitan da li se zalaže za formiranje trećeg entiteta u Bosni i Hercegovini.

"Danas ste mogli čuti da ima jako puno naših predstavnika da insistiraju danas na trećem entitetu. Ja sam davno rekao u Mostaru, na jednom susretu s SDA, da će neodgovorna politika bošnjačkog naroda ili njihovih političkih predstavnika dovesti do takvog nečega", izjavio je.

Dalje je nastavio, da je na njemu i predstavnicima Hrvata da imaju odgovornu politiku prema Hrvatima u BiH, a ne prema nekim pojedincima ili strankama."Ja se potpuno zalažem za cjelovitu Bosnu i Hercegovinu, u kojem će tri konstitutivna naroda biti do kraja jednakopravna, u kojem će hrvatski narod predstavljati legitimni predstavnici Hrvata, 17 njih u Domu naroda FBiH i hrvatski član Predsjedništva BiH. I tačka. Sve ostalo su stvari za pregovore", rekao je Čović.

Lider HDZ-a Dragan Čović nakon usvajanja rezolucije HNS-a obratio se prisutnima u dvorani Bijeli brijeg u Mostaru te pozvao sve "legitimne predstavnike Hrvata na zajedništvo".
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!