Čović predložio plaćanje 1 KM za RTV HB putem računa za struju

BiH

Čović predložio plaćanje 1 KM za RTV HB putem računa za struju

Objavljeno na dan 04.06.2021 - 15:12 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com / Foto:RTV HB


Dragan Čović, predsjednik HNS-a, najavio je danas da bi od 1. jula putem računa Elektroprivrede HZHB mogla krenuti i naplata u iznosu od 1 KM za RTV HB. Na zasjedanju HNS-a istakao je kako je ova televizija "bitna za hrvatski narod te da joj je potrebno pomoći".

“Imamo vrlo jasan poseban zadatak za hrvatski narod. Ako već nismo uspjeli kroz institucije BiH osigurati kanal na hrvatskom jezku jer i tu smo imali vitalni nacionalni inters bošnjačkog naroda, siguran sam da RTV HB može biti nadopuna našeg puta da osiguramo informiranost. Želio bih da se svi uključimo i jačamo kadrovski, tehnički i programski našu RTV HB. Prijedlog kako pomoći? možemo sa EP HZHB da dajemo 1 KM kroz račun za ovu TV da je ojačamo. Vjerujem da ćemo to moći od 1. jula. 1 KM za jednu hrvatsku obitelj ne znači mnogo, a zauzvrta dobijamo program RTV HB”, rekao je Čović.

“S braćom Bošnjacima želimo tražiti rješenja”

Čovič je u svom obraćanju naglasio da je “zajedništvo hrvatskog naroda ključno” te poručio kako “s prijateljima, braćom Bošnjacima žele tražiti rješenja”.“Vrijeme ključnih odluka za budućnost BiH je upravo danas. Moramo smišljeno, racionalno i jasno kazati šta su prioriteti za BiH i hrvatski narod i kako ih realizirati danas, a ne za pet godina. To je liderska uloga HNS-a. Nudimo ruku da napravimo BiH ali postoje stavri o kojima se ne može razgovarati. To su cjelovitost BiH, konstitutivnosti naroda i legitimno predstavljanje naroda. To je nešto ispod čega hrvatski narod nikada neće ići. To su platforme za razgvoro kroz izbore koje vodimo”, rekao je Čović.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!