Danska ukida obavezu nošenja maski

Popuštanje mjera

Danska ukida obavezu nošenja maski

Objavljeno na dan 10.06.2021 - 15:28 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Danska će ukinuti obavezu nošenja maski i dozvoliti da dodatnih 9.000 navijača prisustvuje utakmicama Evropskog nogometnog prvenstva u Kopenhagenu, saopćila je danas Vlada ove zemlje.

Ova Skandinavska zemlja je izbjegla treći val pandemije općim zatvaranjem koje je uvedeno krajem decembra, a postepeno se otvara opadanjem broja zaraženih koronavirusom.

Prema novoj odluci, Danci će igrati utakmice protiv reprezentacije Finske, Belgije i Rusije na Stadionu Parken, gdje će se igrati i jedna od posljednjih 16 utakmica šampionata.

Međutim, Danski nogometni savez (DBU) je naveo da nije spreman za 25.000 navijača na nacionalnom stadionu kada Danska u subotu igra prvu utakmicu protiv Finske.

Maske više neće biti obavezne od 14. juna, a izuzetak su putnici u javnom prijevozu, saopćila je Vlada. Restoranima i kafićima dozvoljeno je da postepeno produže radno vrijeme.

"Situacija u vezi sa infekcijama je na stabilnom nivou, a vakcinacija Danaca odvija se dobrim tempom", saopćio je ministar pravde Nik Hekerup.

Foto: Ilustracija/Shutterstock

 

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!