Dodik protiv EUFOR-a: Baza Butmir je prihvatilište crnih operacija

NOVE OPTUŽBE

Dodik protiv EUFOR-a: Baza Butmir je prihvatilište crnih operacija

Objavljeno na dan 03.10.2018 - 15:06 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je za Pink BH da u bazi Butmir kod Sarajeva ima 2.000 pripadnika evropskih sigurnosnih snaga, i da je ta lokacija sada prihvatilište za sve "crne operacije".
Predsjednik Republike Srpske okomio se tako, nakon niza napada na OHR, i na misiju EUFORA odnosno NATO-a u BiH. Podsjećamo, EUFOR ili Snage Evropske unije vojna je organizacija u Bosni i Hercegovini koja nadgleda implementaciju Dejtonskog sporazuma. 

Dodik je također ponovo naveo da je 40 britanskih specijalaca došlo u BiH, a da ih je šest u Banjoj Luci.

On kaže da su u RS na vlasti legalisti i da na Zapadu ne znaju šta će sa njima, te se pokušava očuvati struktura u Sarajevu predvođena srpskim članom Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem i kadrom iz SDS-a, "koji žele u NATO".

Prema njegovim riječima, to su recidivi politike koja je išla za tim da se potpiše Dejtonski mirovni sporazum, a potom nizom mjera utiče na to da RS bude prazna ljuštura koja će se "smučiti Srbima i neće imati dovoljno snage".

Kada je riječ o miješanju stranaca u izbore u BiH, Dodik ističe da nema ko se nije umiješao, osim Srbije.

"Podvala je da se Srbija miješa. Sasvim je logično da Srbija sarađuje sa Srpskom, i ta saradnja je na najvišem nivou do sada. Ovo je najbolji i najkonkretniji period saradnje Srpske i Srbije. To nije više samo da se zagrlimo kao braća i imate našu podršku. Sada je to konkretno", rekao je Dodik, navodeći da se realizuje niz zajedničkih projekata.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!