Đokić: Nigdje nije pisalo ni da se Jugoslavija može raspasti, pa se raspala

SASTANAK NA KOZARI

Đokić: Nigdje nije pisalo ni da se Jugoslavija može raspasti, pa se raspala

Objavljeno na dan 20.04.2021 - 17:21 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, Petar Đokić, predsjednik Socijalističke partije, nakon današnjeg sastanka zvaničnika RS na Kozari rekao je da nigdje nije pisalo ni da se Jugoslavija može raspasti, pa je do toga došlo.

"Neko kaže šta je ustavno, šta nije ustavno.... Pa nije bilo ustavno da se može raspasti Jugoslavija. Gdje je to pisalo da se može raspasti, pa se raspala", kazao je Đokić.

On je rekao da se u BiH duže vrijeme osjećaju zastoji i prepreke, što se, kako je ocijenio, negativno održava na razvoj entiteta RS.

"Želimo da izađemo iz te blokade. Mislimo da je dijalog jedino rješenje i danas smo se svi snažno založili da se pokrene dijalog o svim spornim pitanjima koja u ovome času sprječavaju ubrzani rast i razvoj u našoj državi, odnosno razvoj RS. Prvenstveno to želimo, ali nemamo ništa protiv da Bosna i Hercegovina napreduje, da se razvija", rekao je Đokić.To, kako je kazao, nije poziv na bilo kakve sukobe, to nije poziv na rat. Rekao je da želja RS-a nije da izazove oružane sukobe.

"Pa kome je danas stalo do toga da daje svoje sinove, da gubi svoje domove. Ta iskustva iz rata su nams vima poznati i to ni jedan normalan čovjek u zemlji danas ne bi trebao da poželi. Mi to ne želimo i nećemo, želimo na jedan miran način da ukažemo na sve probleme i ponudimo rješenje", kazao je Đokić.

Ako rješenje, kako je rekao, nije moguće, onda moraju ponuditi "krajnje rješenje", odnosno "uraditi ono što je u najboljem interesu naroda, RS i odnosa u BiH".
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!