Đonlagić: Uz zastavu EU istaknuta i zastava HZHB

BiH

Đonlagić: Uz zastavu EU istaknuta i zastava HZHB

Objavljeno na dan 25.01.2019 - 15:48 | Izvor: USKinfo.ba | nap.ba


 Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović susreo se danas u Mostaru sa šefom Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini Lars-Gunnarom Wigemarkom.

Čović je nakon sastanka sa Wigemarkom novinarima rekao da je Wigemarka upoznao o razgovorima unutar bošnjačke i srpske scene o formiranju vlasti te iznio „jasno opredjeljenje, što se tiče HDZ-a, kako je EU i NATO put strateški interes ove stranke.“ 

"Upoznao sam ga o našem stavu o Izbornom zakonu BiH u smislu preduvjeta za članstvo u EU i u konačnici za uspostavu vlasti u FBiH", kazao je Čović. 

Šef Delegacije EU kazao je nakon sastanka u Mostaru da vlasti u BiH trebaju fokusirati na implementaciju izbornih rezultata i ne podizati dodatne tenzije.

Wigemark je kazao da je ovo još jedan u nizu razgovora s političkim predstavnicima u BiH o formiranju vlasti na svim nivoima, počevši od kantona, entiteta pa sve do državnog nivoa.

Istakao je da je formiranje vlasti važno za Evropsku uniju, jer je BiH podnijela aplikaciju za članstvo u EU, a Evropska komisija bi u proljeće trebala izraditi mišljenje o aplikaciji.

"Tu je prije svega važno da se provedu izborni rezultati", rekao je Wigemark. 

Tokom sastanka Wigemark i Čovića u uredu u Mostaru bila je istaknuta zastava Evropske unije i zastava Herceg Bosne.


„Licemjerno, skandalozno i nedopustivo je sebi dopustiti da sa zastavom EU koju predstavljate u BiH bude i neustavna zastave tzv. Herceg-Bosne, čiji najviši vojni i politički zvaničnici su presuđeni za UZP kao ratni zločin“, komentarisao je potpredsjednik DF-a Dženan Đonlagić, prenosi NAP.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!