DRAMA U SANSKOM MOSTU - Izvor: Asim Kamber ''potegao'' pištolj na novinara, MUP i tužilac tvrde drugačije

Trebaju se utvrditi činjenice

DRAMA U SANSKOM MOSTU - Izvor: Asim Kamber ''potegao'' pištolj na novinara, MUP i tužilac tvrde drugačije

Objavljeno na dan 20.05.2019 - 19:06 | Izvor: USKinfo.ba |


U Sanskom Mostu se danas u poslijepodnevnim satima odvijala prava drama. Prema riječima izvora USKinfo.ba, novinar Midhat Dedić je imao manju saobraćajnu nesreću, odnosno njegovo vozilo je "okrznuo" drugi vozač pri pokušaju parkiranja. U trenutku dok su razgovarali i gledali da li je nastala šteta na vozilu, Dedić je primjetio da ga federalni poslanik Asim Kamber fotografiše. U tom trenutku krenuo je prema njemu postavljajući pitanje "Zašto me slikaš", da bi na to Kamber iz jakne izvadio pištolj, koji, prema Dedićevim riječima nije podigao i uperio prema njemu.

"Je li to na mene povlačiš pištolj" zagalamio je Dedić, a Kamber se u tom trenutku krenuo povlačiti prema vozilu, da bi na kraju u njega i sjeo. Dedić je otvorio vrata od vozila i držao ih, dok ga je Kamber pokušavao odgurnuti, dajući komandu vozačici "Vozi". Vozilo u tom trenutku kreće naprijed, dok se Dedić još uvijek drži za vrata. Vozilo je na taj način prešlo dvadesetak metara. 

Međutim, službena policijska verzija koju je za USKinfo.ba iznio Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK-a, kaže kako je policija regulisala saobraćaj zbog saobraćajne nesreće koja se desila u 14:50 u Prijedorskoj ulici, a u kojoj je jedan od učesnika bio i M.D. rođen 1960. godine. U tom trenutku naišlo je vozilo Golf V, u vlasništvu tridesetčetverogodišnje ženske osobe, koja je upravljala, dok se na suvozačevom mjestu nalazio A.K. rođen 1961. godine.

Prilikom prolaska vozila, M.D. je prišao vozilu i pokušao otvoriti vrata uz određene povike. Policija koja je regulisala saobraćaj u neposrednoj blizini, prišla je vozilu, te odvojila "sukobljene" strane. M.D. u tom trenutku iznosi tvrdnju da je A.K. izvadio pištolj. Tužilac naređuje da se lica privedu u policijsku stanicu i da se vozilo pretrese. Prilikom pretresa nije pronađeno oružje, te tužilac donosi odluku kako u ovom slučaju nema elemenata krivičnog djela, jer oružje nije pronađeno.

Više informacija o ovom događaju u toku dana. 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!