Elon Musk sinu dao neobično ime, njegova djevojka otkrila značenje

IZAZVAO BROJNE REAKCIJE

Elon Musk sinu dao neobično ime, njegova djevojka otkrila značenje

Objavljeno na dan 06.05.2020 - 10:11 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Direktor kompanija SpaceX i Tesla Elon Musk koji je nedavno dobio sina s kanadskom muzičarkom Grimes izazvao je brojne reakcije na društvenim mrežama nakon što je objavio da će se dječak zvati X Æ A-12 Musk. Njegova partnerica Grimes je nakon toga otkrila značenje imena.

Daily Mail piše da je Grimes čije je inače pravo ime Claire Boucher, potvrdila da se zapravo dječak zove X Æ A-12 Musk i da se nisu šalili kada je riječ o imenu.

Nakon toga je na Twitteru pojasnila i njegovo značenje rekavši kako početno slovo "X" predstavlja nepoznatu varijablu dodajući da su naredna dva slova u imenu bila inspirisana "fantastičnim vilenjacima".

"Æ" je zapravo vilinski simbol za Ai (ljubav i/ili vještačku inteligenciju)

Posljednja slovo u imenu "A-12" Grimes je pojasnila rekavši da se ona odnose na naziv aviona (A-12) koji je napravljen za CIA-u 1960-tih.

Također je dodala da A još znači i "Archangel", a riječ je o njenoj omiljenoj pjesmi.

Grimes (32), međutim, nije otkrila kako se izgovara ovo neobično ime.

Pretpostavlja se da je beba rođena u Los Angelesu gdje borave Grimes i Elon Musk, a zakon u Californiji dozoljava imena koja uključuju 26 slova engleskog alfabeta, pa je mogće da ime X Æ A-12 možda neće biti legalno prihvaćeno.

Musk (48) je vijest o rođenju sina objavio u utorak dijeleći na društvenim mrežama fotografiju na kojoj ga drži u naručju uz opis "mama i beba su dobro".

Musk ima još petoricu sinova s bivšom suprugom Kanadskom autoricom Justine Wilson, dok je Grimes ovo prvo dijete.

Kanadska muzičarka je u februaru ove godine rekla da želi dopustiti djetetu da samo odabere spolnu opredijeljenost, a nakon što je ovaj par objavio ime djeteta, uslijedili su brojni komentari na Twitteru.

"To ime će biti teško za učitelje", samo je jedan od šaljivih komentara, a u međuvremenu je drugi napisao "taj čudni trenutak kada su sva imena zauzeta, tako da koristite sve tipke na tastaturi".TAGOVI

PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!