FOTO - KB ''Dr. Irfan Ljubijankić'': Okončan projekat vrijedan 250.000 dolara

Bihać

FOTO - KB ''Dr. Irfan Ljubijankić'': Okončan projekat vrijedan 250.000 dolara

Objavljeno na dan 25.02.2021 - 12:58 | Izvor: USKinfo.ba |


Projekat izrade termičke zaštite i fasade na centralnom objektu Kantonalne bolnice „Dr Irfan Ljubijankić“, zvanično je završen.

Ozvaničenju završetka radova na ovom objektu, danas su u ime investitora  prisustvovali Ellen J. Germain - zamjenica šefa misije Ambasade SAD u BiH  i major Taib Grozdanić - šef Ureda za suradnju u oblasti odbrane Ambasade SAD u BiH,  koji su u projekat investirali oko 250.000 dolara.

U razgovoru s gostima, Hajrudin dr Havić - direktor KB Bihać i Nermina dr Ćemalović - ministrica zdravstva u Vladi USK naglasili su  važnost ove investicije u ukupnom procesu rekonstrukcije objekata Kantonalne bolnice, u koju je do sada uloženo dosta vlastitih, sredstava Vlade USK kao i  međunarodnih donatora.


Kako se u ovom slučaju ipak radi o znatnoj investiciji, direktor Havić uputio je riječi iskrene  zahvalnosti predstavnicima američke ambasade i Ureda za suradnju u oblasti odbrane, koji su prepoznavši  potrebu investiranja u Kantonalnu bolnicu, na taj način pomogli stvaranje kvalitetnijih uvjeta za liječenje pacijenata ali i rad medicinskog osoblja.

U ime američke ambasade, g-đa Germain istakla je zadovoljstvo što se je kroz projekat Ureda za suradnju u oblasti odbrane Ambasade SAD u BiH, moglo uticati na poboljšanje kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga građanima ove regije.

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!