FOTO -  Loša slika o hrvatskom turizmu: Evo koliko kuna je dobio za 100 eura

Čudan kurs

FOTO - Loša slika o hrvatskom turizmu: Evo koliko kuna je dobio za 100 eura

Objavljeno na dan 13.07.2020 - 13:17 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Iako je kurs eura 7,52 kune, u jednoj mjenjačnici na Krku to je kudikamo manje.

Uvjerio se u to jedan Nijemac koji je, kako se vidi iz računa koji je ustupio portalu Fenix-magazin.de, u subotu, 11. jula za 100 eura u PJ. u ulici Josipa J. Strossmayera na Krku dobio svega 610 kuna (158 KM).

Nijemac je Fenixovu novinaru ustupio i potvrdu o mijenjaju eura u kune, a iz koje se vidi i broj potvrde o otkupu te ime blagajnika.

Razgovarajući s turistima na Krku, novinar je ispred sporne mjenjačnice od gostiju doznao kako se sličan slučaj dogodio i u Rijeci.

"Vidio sam kako su u jednoj mjenjačnici jednom njemačkom dječaku promijenili 200 eura po kursu od 6,1 kuna. Nisam to mogao prešutjeti te se na kraju i posvađao s radnikom mjenjačnice. 

Naravno, ništa se nije dogodilo, dječakovi roditelji koji su bili u blizini su ostali šokirani kad sam im rekao što se dogodilo. No, nije bilo pomoći, ispričao je jedan Hrvat čiji identitet je poznat novinaru Fenix-magazina.

"Sve to što se događa, a o čemu će Nijemci sigurno ispričati svojim poznanicima, a najvjerojatnije i njemačkim novinarima kada se vrate u Njemačku, ostavlja lošu sliku o hrvatskom turizmu u Njemačkoj. Pogotovu je to loše sada u vrijeme korona-krize, kada Nijemci pozivaju svoje goste da ostanu doma ili odmor provode u Njemačkoj, zaključuje portal.

Foto:  Fenix-magazin.de

Foto:EPA-EFE
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!