FOTO: Migranti koji su bili pred Birom kombijima odvezeni u kamp Lipa

Migrantska kriza

FOTO: Migranti koji su bili pred Birom kombijima odvezeni u kamp Lipa

Objavljeno na dan 22.12.2020 - 16:48 | Izvor: USKinfo.ba |


U poslijepodnevnim satima, baš u vrijeme kad se građani Bihaća okupljaju pred Birom i protestuju već preko dva mjeseca, pred bivši kamp su stigla tri kombi vozila u kojima su se nalazili migranti.

Reporter USKinfo.ba koji se u tim trenucima nalazio ispred kampa javlja da se radi o Službi za poslove sa strancima. Građani su parkirali vozila i nisu dozvolili prolazak, pa su se kombiji vratili.

Neslužbeno saznajemo kako je u njima bilo 46 migranata. Policija se nije miješala, odnosno nije intervenisala.

Nakon toga, pred bivši kamp stiglo je i vozilo Vatrogasne jedinice Bihać koje je parkirano na ulaz u kamp.

U ovim trenucima od migranata iz kampa Lipa smo dobili fotografije na kojima se vidi kako kombiji sa migrantima koji su bili pred Birom ulaze na Lipu.

Da li su migranti gore bili i smješteni, pa su vraćeni nazad ili se radi o novim licima, u ovim trenucima pokušavamo saznati.

Međutim, prava je sreća da ovaj nepromišljeni potez Službe za poslove sa strancima nije izazvao teže posljedice, budući da su migrante dovezli pred Biru baš u trenutku kada su građani došli na redovni protest koji je danas održan 79. put.


ZABRANJENO KOPIRANJE SADRŽAJA
Napomena o autorskim pravima za tekst ovog članka

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio (maksimalno trećinu) ovog autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti portal USKinfo.ba i objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst!

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti 24 sata nakon njegove objave, i to samo uz dozvolu uredništva portala USKinfo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo:

Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!