FOTO - Migranti mirno sjede i gledaju kako 200 mladih kupi smeće za njima

Očistimo Zemlju za jedan dan

FOTO - Migranti mirno sjede i gledaju kako 200 mladih kupi smeće za njima

Objavljeno na dan 21.09.2019 - 15:41 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Više od 200 mladih učestvuje danas u akciji čišćenja Željezničke stanice i okolice u Sarajevu. Akciju provodi Udruženje građana “Ruke” iz Sarajeva kao jedan od zvaničnih organizatora projekta „Let's do it“, koji se u našoj zemlji održava još od 2012. godine.

Glavni koordinator akcije "Let's do it" u Sarajevu Junuz Elkaz kazao je za „Avaz“ kako je cilj ovog projekta poruka da Bosna i Hercegovina može biti bolje i ljepše mjesto za život, zemlja u kojoj se svi konflikti rješavaju u ljubavi i miru.

Junuz Elkaz, glavni koordinator akcije čišćenja Foto: (S. Šabić)

-Akcija se provodi u sklopu globalnog Svjetskog dana čišćenja „World Cleanup Day“ i ovo je već 8. akcija čišćenja koju organiziramo. Naši aktivisti, njih skoro 200, danas su raspoređeni na Željezničkoj stanici u Sarajevu i na širem području oko nje. Planiramo da za četiri sata očistimo ovo područje, iako je situacija, kao što vidite, katastrofalna – kazao je Junuz Elkaz.

Aktivisti čiste svaki grm pojedinačno i detaljno, a prema riječima koordinatora, ostali su šokirani i zatečeni predmetima koje su pronalazili.

- Pronalazimo šprice s iglama, dokumente koji, navjerovatnije, pripadaju migrantima, odjeću, deke... Smeća ima na sve strane, potrebno nam je 400 vreća od 120 litara. Ovo je strašno koliko smo našli smeća u ovoj urbanoj zoni u centru Sarajeva – kazao je Elkaz.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!