FOTO - Novi fićo u novom ruhu - sa dodatnim vratima

Auto

FOTO - Novi fićo u novom ruhu - sa dodatnim vratima

Objavljeno na dan 26.10.2020 - 14:26 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com


Poslije standardne, električne i verzije bez krova, stigla je i neobična varijanta novog “fiata 500” - “3+1”, piše portal Nova.rs.

Kako bi ispratili evoluciju kupaca modela "500", u Fiatu kažu da su morali da odu korak dalje i da odgovore na promjene u zahtjevima kupaca koji su sazreli i čije su se navike promijenile, piše portal Nova.rs.

Mlada osoba koja je izjurila na ulice grada sa svojim automobilom nakon posla, sada su zaposleni mama ili tata, koji se organizuju da odvezu svoje dijete ili djecu do škole ujutro, prije nego što odu na posao, a onda na časove plesa ili stranog jezika poslijepodne, i sve to uz svoje lične obaveze.

Dakle, kupac je stoga postao porodica kojoj je potreban pristupačniji enterijer, ali koji je još uvijek cool, onako kako se to od "fiće" i očekuje. Zato je nastao novi "500 3+1" – potpuno električni, sa još jednim, malim, ali značajnim vratima.


Dizajneri su radili na pametnom rješenju koje je doprinijelo tome da dimenzije modela ostanu iste kao na kabrioletu i hatchbacku, ali sa malim trećim vratima sa suvozačeve strane. Kao i prvi model "500" iz 1957. godine, koji je imao vrata pričvršćena na zadnjem dijelu.

Rezultat je nova karoserija, pored hatchbacka i kabrioleta, sa nepromijenjenim dimenzijama i bez ijednog dodatog centimetra.

Treća "mala vrata" se otvaraju u suprotnom smjeru, a pošto nema centralnog panela u samim vratima, to znači da se mnogo lakše ulazi u automobil, lakše se utovaruju i istovaraju veći predmeti, i brže i jednostavnije se mogu djeca smjestiti na zadnje sjedište.

Kada se vrata zatvore, ovaj "fićo" se ne razlikuje od bilo kog drugog modela "500": isti je stil, kao i veličina, dok je masa povećana za 30 kg.

Što se tiče bezbjednosti, vrijedi pomenuti da se "mala treća vrata" mogu otvoriti samo kada su prednja vrata već otvorena, kako bi se spriječilo da ih putnici pozadi slučajno otvore.


Sa verzijom 3+1, model "500" teži da ostane uz kupce koji su promijenili svoje navike i zahtjeve, ali ne i svoj ukus.

Kao i kabriolet i hatchback, novi "500 3+1" biće u izdanju „la Prima“ Opening Edition.

Foto:InstagramTAGOVI

PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!