FOTO - Novi Hummer sada pokreću samo elektromotori

POVRATAK NA SCENU

FOTO - Novi Hummer sada pokreću samo elektromotori

Objavljeno na dan 22.10.2020 - 10:52 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


GM-ov terenski "pick-up“ pokreću tri elektromotora koji kombinovano proizvode oko 1.000 konjskih snaga.

U General Motorsu su ranije najavili da će nakon desetogodišnje pauze u život vratiti brand Hummer koji je pod njihovim okriljem od 1999. godine, a s najavom oživljavanja imena čije se ranije kreacije ponajviše vežu za američku vojsku stigla je i informacija da će novi Hummer umjesto dizelskih i benzinskih V8 motor(čina) ovaj put pokretati samo elektromotori.

Iza naziva Hummer EV krije se beskompromisan terenski "pick-up“ čije konture nedvosmisleno podsjećaju na model H1, a GM-ov odgovor na Teslin Cybertruck pokreću tri elektromotora koji kombinovano nude oko 1.000 konjskih snaga i više od 15.000 Nm obrtnog momenta. Kapacitet baterija dovoljan je za prelazak 560 kilometara.


Postavljen na ogromnim 35-inčnim točkovima iza kojih se krije adaptivni zračni ovjes, upravljanje preko obje osovine i integralni pogon, Hummer EV prilično bezbolno bi se trebao nositi s ekstremno lošim podlogama, a mehanici i baterijama neće smetati ni prolazak kroz vodu čija dubina ne prelazi 70 centimetara. Vozaču će pomoći i mnogobrojne kamere koje nude pregled situacije oko vozila iz čak 18 perspektiva, a za prozračnost moderno opremljene kabine brinu pomični krovni paneli.

GM je već otvorio knjigu rezervacija, a kupci u Sjevernoj Americi koji su spremni izdvojiti 112.595 dolara u svoje bi električne First Edition Hummere trebali sjesti sredinom naredne godine.

 

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!