FOTO - Oduzeti mobilni telefoni u vrijednosti 62.000KM

BiH

FOTO - Oduzeti mobilni telefoni u vrijednosti 62.000KM

Objavljeno na dan 10.03.2021 - 13:22 | Izvor: USKinfo.ba |


Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje, Regionalnog centra Sarajevo, privremeno su oduzeli 30 mobilnih telefona robne marke “Apple Iphone 12 Pro”. 

Vrijednost privremeno oduzetih mobilnih telefona sa plaćenim uvoznim dažbinama iznosi cca. 62.000 KM.

Službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja u suradnji sa carinskim službenikom, izvršili su pregled pošiljke prijavljene za uvozno carinjenje u Carinskoj ispostavi Aerodrom Sarajevo porijeklom iz NR Kine, a deklarirane kao mobilni telefoni. 

Detaljnim pregledom pošiljke, utvrđeno je da se u istoj, pored prijavljnih mobilnih telefona, nalazi 30 mobilnih telefona robne marke “Apple Iphone 12 Pro” koji nisu bili prijavljeni za uvozno carinjenje.
VIDOE
S obzirom da je riječ o mobilnim telefonima koji nisu prijavljeni nadležnim carinskim organima prilikom uvoza u carinsko područje Bosne i Hercegovine, isti su privremeno oduzeti od uvoznika.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!