FOTO - Tinejdžer iz Indonezije smršao čak 106 kilograma i ponovo se kreće

ZA SAMO TRI GODINE

FOTO - Tinejdžer iz Indonezije smršao čak 106 kilograma i ponovo se kreće

Objavljeno na dan 12.04.2019 - 14:42 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Indonezijac Arya Permana imao je samo deset godina kada je bio proglašen najdebljim djetetom na svijetu, a tada nije mogao preći ni pet metara bez da ostane bez daha. Danas ima tri godine više i 106 kilograma manje, te se može kretati, ići u školu i obavljati sve ostale normalne aktivnosti.

Arya se počeo debljati kada je imao pet godina, te su njegovi roditelji uzalud pokušavali da ga nagovore da jede zdravo i u manjim količinama. Oni se osjećaju krivim za njegovu debljinu jer su mu dozvoljavali da jede slatkiše i pije gazirane sokove. Pravili su mu sve što poželi i na taj način povećali njegov broj obroka sa tri na pet dnevno, prenosi The Sun.

Zbog toga je dobio previše kilograma i velikih poteškoća sa hodanjem, a njegovi roditelji u početku nisu željeli pustiti da njihov sin ide pod nož. 

Bio je podvrgnut operaciji ugradnje želučane premosnice, a nakon zahvata je morao promijeniti način prehrane te je počeo konzumirati samo zdravu hranu. Morao je početi zaobilaziti tjesteninu, gazirane sokove i slične stvari. Sada mu u želudac ne može stati više od sedam kašika hrane odjednom.

"U početku je bio jako ljut jer je morao smanjiti jesti, a zbog operacije nije mogao jesti puno jer bi povratio sve ono što ne može stati u želudac", kazali su njegovi roditelji. 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!