FOTO+VIDEO - Nizozemska policija pronašla jezive ćelije za mučenje kriminalne grupe koju prati mjesecima

KLIJEŠTA, PILE, LISICE...

FOTO+VIDEO - Nizozemska policija pronašla jezive ćelije za mučenje kriminalne grupe koju prati mjesecima

Objavljeno na dan 08.07.2020 - 09:29 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Vlasti u Nizozemskoj otkrile su skrivena mjesta za mučenje u nekoliko brodskih kontejnera, zvučno izoliranih i napunjenih uređajima za mučenje, objavilo je državno tužilaštvo ove zemlje.

Policajci su 22. juna izvršili raciju u mjestu Wouwse Plantage na nizozemsko-belgijskoj granici gdje su uhapsili šest muškaraca osumnjičenih za otmicu i uzimanje talaca. Ovom prilikom pronašli su i šest brodskih kontejnera koji su pretvoreni u "zatvorske ćelije" te zalihe oružja, uključujući kliješta i lopate, prenosi CNN policijski izvještaj.

"U svakoj ćeliji lisice su bile pričvršćene na strop i pod kako bi se mogao vezati neko sa podignutim rukama. Kontejneri su zvučno izolirani i obloženi toplotnom izolacijskom folijom", navodi se u saopćenju policije.

Jedan od kontejnera sadržavao je i zubarsku stolicu s remenima za stopala i ruke.

"Kontejner sa zubarskom stolicom sadržavao je i vreće s predmetima za koje se pretpostavlja da su bili namijenjeni za mučenje ili vršenja pritiska na žrtve", kažu iz nizozemske policije.

Policija je, između ostalog, pronašla kliješta, lopate, pile, skalpele, dodatne lisice, izrezane prste ruku, selotejp trake, crne fantomke i vreće koje se mogu stavljati preko glave.

"Tokom pretrage jedne kuće u Rotterdamu pronađena su i 24 kilograma MDMA. Kontejneri su također bili opremljeni kamerama za daljinsko nadgledanje. Policajci su pronašli i tri ukradena dostavna kombija, dva BMW-a, sedam pištolja i kinesku varijantu kalašnjikova AK-47. Ukupno je pronađeno i 25 komada oružja kod osumnjičenih", saopćilo je Nizozemsko tužilaštvo.

Vlasti kažu kako je istraga o ovoj kriminalnoj grupi započela u aprilu, a inspektori su pratili kretanje grupe kroz šifrirani online razgovor EncroChat.

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!