FOTO+VIDEO - Sony konačno otkrio izgled konzole Play Station 5 i naslove novih igara

ZAKRIVLJENE BIJELE IVICE

FOTO+VIDEO - Sony konačno otkrio izgled konzole Play Station 5 i naslove novih igara

Objavljeno na dan 12.06.2020 - 09:44 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


 

Nakon dugo čekanja Sony je gamerima konačno pokazao dizajn pete generacije konzole Play Station, zajedno s mnoštvom fantastičnih naslova igara koje stižu zajedno s konzolom.

Kako se može vidjeti na fotografijama, PlayStation 5 ima crnu jezgru okruženu zakrivljenim bijelim ivicama ispod kojih se nazire plavo svjetlo. 

Konzola dolazi zajedno sa crnim držačem na kojem stoji vertikalno. Konzola se može i položiti, ali pri tome efekat plavog svjetla nije toliko jak.

Zajedno uz PS 5 dolaze i elegantno dizajnirani džojstici, držači za džojstike, slušalice, daljinski, punjač te bežični headset.

Kada je riječ o igrama, uz PS 5 stižu i dva nastavka najprodavanijih izdanja PS 4, i to Spider-Man: Miles Morales i Horizon: Forbidden West. Ostali istaknuti naslovi uključuju Grand Turismo 7 i dugoočekivanu horor igru Resident Evil 8.

"Iako je još mnogo neodgovorenih pitanja o PS5, kao što su cijena i datum lansiranja, mislim da je Sony učinio sve što je potrebno prilikom otkrivanja novog uređaja", komentarisala je Laura Kate Dale, poznata internet kritičarka igara.

Korisnici društvenih mreža imaju podijeljeno mišljenje o izgledu nove konzole. Neki kažu da izgleda kao Wifi odašiljač, dok su drugi zadovoljni promjenom dizajna.

Sonyjeva nova mašina stiže na tržište krajem godine, zajedno s Microsoftovim rivalom, konzolom Xbox Series X.

Konzola PlayStation 5 dolazi sedam godina nakon PS4. Ono što je do sada poznato jeste da je opremljena AMD Zen 2 procesorom i grafičkim čipom koji se temelji na AMD RDNA 2 arhitekturi.

Konzola PS 5 će podržavati i 8K displeje, a dolazi uz nadograđeni hardver koji je dizajniran kako bi užitak igranja podigli na jedan sasvim novi nivo.

Foto:Sony
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!