FOTO+VIDEO - Vjetar prevrtao šlepere, pogledajte kako bura od 200 km/h nosi sve pred sobom

HAOS U HRVATSKOJ

FOTO+VIDEO - Vjetar prevrtao šlepere, pogledajte kako bura od 200 km/h nosi sve pred sobom

Objavljeno na dan 06.02.2020 - 10:15 | Izvor: USKinfo.ba | fokus.ba


Jedna od najjačih bura u posljednje vrijeme puhala je u Dalmaciji tokom jučerašnjeg dana. Primjerice, na Paškom mostu izmjereni su udari od 217 km/h, a na Svetom Juri na Biokovu 201 km/h.

Članovi Crometeo tima u srijedu navečer ručnim su anemometrima na Dubcima i na poluotoku Svetog Petra u Makarskoj izmjerili udare od 194 km/h.

Makarska je jedini veći grad u Hrvatskoj u kojem su udari bure lokalno bili blizu 200 km/h. Rezultat svega su štete po gradu u vidu oštećenih automobila, slomljenih reklama i brojnih srušenih stabala, javlja Dalmacija Danas.

U 2 sata iza ponoći temperatura zraka na Svetom Juri na Biokovu pala je na -13°C, a uz vjetar prosjeka 26,9 m/s subjektivni osjećaj hladnoće bio je ekstremnih -29°C.

Na obali i u priobalju zatvorene su brojne saobraćajnice, a olujni vjetar prouzrokovao je brojne probleme i na kontinentu. 

Materijalne štete ima širom Hrvatske, javlja index.hr.

Prevrnuti šleper na Masleničkom mostu

Kod Masleničkog mosta prevrnula su se tri šlepera, a u nesreći je sudjelovao i jedan automobil koji je naletio na dva prevrnuta kamiona.

DALMACIJA ODSJEČENA

Zbog vjetra nema otvorene ceste za teretna vozila i autobuse iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog popunjenih odmorišta na autocesti A1 iz HAK-a mole vozače teretnih vozila i autobusa da ne kreću na put ili da se isključe iz prometa na prvom slobodnom odmorištu.

U prekidu su pojedine trajektne, katamaranske i brodske linije.

KAOS I U ZAGREBU

Počupana stabla, urušeni krovovi i oštećeni automobili na zagrebačkim ulicama. U Novom Zagrebu padali su i betonski blokovi s nebodera.

Udari vjetra koji dosežu i 80 kilometara na sat napravili su štetu i na sjeveru Hrvatske.

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!