Francuska ublažila restrikcije za međunarodna putovanja

EU

Francuska ublažila restrikcije za međunarodna putovanja

Objavljeno na dan 11.03.2021 - 16:53 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com / Foto:Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes


Francuska će ublažiti neke restrikcije uvedene zbog pandemije covida-19 koje se odnose na međunarodna putovanja izvan Europe, objavilo je u četvrtak francusko ministarstvo vanjskih poslova.

Putnici u Australiju, Novi Zeland, Južnu Koreju, Izrael, Japan, Britaniju i Singapur i oni koji dolaze iz tih odredišta više neće morati imati opravdani razlog za putovanje.

Popuštanje mjera rezultat bolje zdravstvene situacije u tim zemljama.

Francuski ministar turizma Jean-Baptiste Lemoyne rekao je da je popuštanje mjera rezultat bolje zdravstvene situacije u tim zemljama. “Popis uključuje Britaniju, jer britanska varijanta virusa sada jako cirkulira i Francuskom”, objasnio je na Twitteru.


Sve ostale restrikcije, kao što je negativan test na covid-19 72 sata prije puta, ostaju na snazi, objavilo je ministarstvo.

Lemoyne je kazao da će za ostale zemlje izvan EU-a popis legitimnih motiva za putovanja biti proširen kako bi se uzelo u obzir obiteljske situacije.

Jedan od legitimnih razloga bit će tako to što jedna osoba u bračnom paru ili građanskom partnerstvu živi u inozemstvu iz profesionalnih razloga.

Drugi će se odnositi na obitelji koje žive u inozemstvu ali imaju djecu u školi u Francuskoj, parove s djecom u inozemstvu i u Francuskoj, studente koji polažu ispit, kao i ljude koji se vraćaju u svoje stalno prebivalište u Francuskoj.

Ministarstvo je napomenulo da općenito snažno preporuča ograničavanje međunarodnih putovanja što je moguće više.

Francuska je uvela stroža pravila za putovanja izvan EU-a 14. januara.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!