Helez: SDA i HDZ svojim izmjenama Izbornog zakona žele ostati na vlasti

BiH

Helez: SDA i HDZ svojim izmjenama Izbornog zakona žele ostati na vlasti

Objavljeno na dan 09.03.2017 - 10:19 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Predložene HDZ-ove izmjene Izbornog zakona uz blagu, gotovo beznačajnu reakciju SDA, dokaz su straha i nervoze unutar redova dva najdugovječnija vladajuća politička aktera u novijoj historiji naše zemlje, smatra Zukan Helez, potpredsjednik Socijaldemokratske partije BiH.

"Oduvijek je bilo jasno da pokušaji unutarnjih prekrajanja i daljeg rasparčavanja Bosne i Hercegovine za krajni cilj imaju legalizaciju dugogodišnjeg kriminala koji je nastao u periodu vladavine SDA i HDZ BiH. Danas, više nego ikada, jasno je da SDA i HDZ BiH jedino izmjenama Izbornog zakona po njihovim željama mogu ostati na vlasti, a očito i na slobodi. Ponašanje i karakteristike vladavine ovih političkih bračnih partnera, možda i najbolje objašnjavaju zašto je toliko bitno nacionalnim ekskluzivitetom na vlast osigurati učešće u njoj", smatra Helez.

Dalje navodi da ne zanimljivo da nikada do sada, niti jedna, niti druga stranka nisu bile zagovornici konkretne borbe protiv kriminala i korupcije, a čak urijetko i deklarativne.

"Prije nastavka sprovođenja rušilačke i antidržavne politike, bilo bi korektno da gospoda iz SDA i HDZ BiH objasne građanima ove zemlje koliko su kapitalizirali svoju više decenijsku 'brigu za nacionalne interese', dok su časni i pošteni ljudi odlazili iz ove zemlje. Kako je moguće da su se siromašenjem ove zemlje istovremeno nagomilavali bankovni računi i imovina pojedinaca?", navode u saopćenju.

Na kraju se u saopćenju navodi da je mnogo privrednih giganata nestalo pljačkaškom privatizacijom, a desetine hiljada poštenih radnika završili su na rubu ekstremnog siromaštva.

"Tim ljudima treba objasniti kako ih je zadesila ta sudbina", mišljenja je Helez.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!