Iz napuštenog objekta bivšeg Doma penzionera na području grada Bihaća izmještena 242 migranta

USK

Iz napuštenog objekta bivšeg Doma penzionera na području grada Bihaća izmještena 242 migranta

Objavljeno na dan 18.05.2021 - 12:34 | Izvor: USKinfo.ba |


U ranim jutarnjim satima Služba za poslove sa strancima preduzela je operativne aktivnosti usmjerene na kontrolu kretanja i boravka migranata na području grada Bihaća i izmještanje migranata iz napuštenog objekta bivšeg Doma penzionera u privremeni prihvatni centar LIPA.

Inspektori Službe za poslove sa strancima su izvršili kontrolu pomenutog objekta u kojem su zatekli 242 migranta, u najvećem broju državljana Pakistana i Afganistana. 

Služba za poslove sa strancima je navedene migrante iz napuštenog objekata izmjestila u privremeni prihvatni centar LIPA, gdje je u toku medicinski pregled, identifikacija i registracija istih, te smještaj u preventivni izolacijski dio privremenog prihvatnog centra LIPA. Nakon izmještanja lica iz napuštenog objekta na teren su izišle gradske službe Grada Bihaća, koje će objekat očistiti i staviti pod nadzor s ciljem izolovanja ovog prostora od ilegalnog smještaja migranata.Akcija je prošla u miru i bez incidenata, a uz asistenciju policijskih službenika MUP-a USK-a, terenskih asistenata IOM-a na ispomoći Službi za poslove sa strancima i medicinskog tima humanitarne organizacije SOS.

Služba za poslove sa strancima će u narednom periodu intenzivirati provođenje operativnih aktivnosti na području USK, te će se izmještanje migranata provoditi u skladu sa raspoloživim smještajnim kapacitetima u prihvatnim centrima.

Foto:Arhiv
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!