Izetbegović: Dobio sam odgovor od Čovića, to bi bio historijski pomak

BiH

Izetbegović: Dobio sam odgovor od Čovića, to bi bio historijski pomak

Objavljeno na dan 29.05.2021 - 12:33 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com / Foto:N1


Predsjednik SDA Bakir Izetbegović je jučer u Mostaru najavio sastanak sa predsjednikom HDZ-a Draganom Čovićem koji bi se trebao održati naredne sedmice u Sarajevu, a u vezi sa izmjenama Izbornog zakona.

“Imamo dominaciju manjine u parlamentima. Oni tvrde da imaju dominaciju većine kada je u pitanju izborni proces. Mi tvrdimo da imamo dominaciju manjine kada su u pitanju parlamenti, odnosno da HDZ koji ima petinu ili manje od petine ruku u Predstavničkom domu kroz Dom naroda zaustavlja šta god hoće”, kazao je Izetbegović.

Kako je naveo, to se potvrdilo u slučajevima imenovanja nove Vlade FBiH, Ustavnog suda i mnogim drugim stvarima za koje su, kaže Izetbegović, zainteresirani.

“Imamo dominaciju sa njihove strane i mi tražimo da se ta stvar riješi. Jučer sam po prvi put dobio odgovor od gospodina Čovića da su oni vjerovatno spremni da idu u tom smjeru i to bi bio historijski pomak. Ako se nadležnost domova naroda, federalnog i državnog, svede na zaštitu vitalnog nacionalnog interesa, ona je mnogo toga dalje moguće pokrenuti”, naveo je Izetbegović.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!