Izetbegović nakon sastanka u zgradi EU: Insistirali smo na vakcinama i pitanju migranata

BiH

Izetbegović nakon sastanka u zgradi EU: Insistirali smo na vakcinama i pitanju migranata

Objavljeno na dan 05.03.2021 - 09:32 | Izvor: USKinfo.ba | bhrt.ba


Lideri SNSD-a Milorad Dodik, HDZ-a BiH Dragan Čović i SDA Bakir Izetbegović sastali su se sinoć u zgradi Delegacije EU u Sarajevu sa ambsadorima SAD Erikom Nelsonom i EU Johanom Satlerom.

Izetbegović je poslije sastanka rekao da ambasadori pokušavaju da pomognu u vezi sa implementacijom 14 prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije.

Na pitanje šta je sporno u 14 prioriteta, Izetbegović je odgovorio da je to prenos nadležnosti, da BiH preuzme sve ono što ne ide na nižim niovima za šta postoji otpor od Republike Srpske.

“Oni nam pokušavaju pomoći da se napravi bolja atmosfera, da se krene po bitnim pitanjima implementacije 14 prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije. Mi smo s druge strane sva trojica insistirali na vakcini protiv virusa korona i pomoći u vezi sa migrantskom krizom”, rekao je Izetbegović novinarima.

On je naveo da se ušlo u neke detalje u vezi sa sastancima SDA-HDZ da li može ići Izborni zakon ili je neophodna i ustavna reforma.


Izetbegović je dodao da je zadovoljan atmosferom koja je vladala na današnjem sastanku i željom učesnika da ona bude što bolja kako bi se krenulo u reforme.

“Set starih pitanja. Zadovoljan sa atmosferom da se krene u reforme. Priča je bila o prenosu nadležnosti, a to je da država preuzima sve ono što ne ide na državne nivoe. Pokazana je spremnost da se pokrenemo i da se vadimo iz ovog zastoja”, kazao je Bakir Izetbegović.

“Ništa se nije zakovalo, zadovoljan sam”, kazao je on.

Ostali učesnici sastanka nisu davali izjave za medije.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!