Kamber tvrdi da nije blizak sa Selimovićem

Nakon dovođenja u vezu s jednim od uhapšenih u akciji "Farmer"

Kamber tvrdi da nije blizak sa Selimovićem

Objavljeno na dan 24.04.2019 - 12:52 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Nakon što su pripadnici Federalne uprave policije u okviru akcije "Farmer" 31. marta uhapsili i Huseina Selimovića iz Sanskog Mosta, naši izvori iz tog grada, koji su željeli ostati anonimni, iznijeli su za „Avaz“ tvrdnje da je Selimović blizak Asimu Kamberu, jednom od najutjecajnijih SDA-ovaca u Unsko-sanskom kantonu i poslaniku u Federalnom parlamentu.

Na ove tvrdnje reagirao je Kamber, koji nije negirao da poznaje Selimovića, ali je odbacio tvrdnje da je posljednjih nekoliko godina s njim bio u kontaktu.

- Nisam ni u kakvim bliskim odnosima, a posljednjih pet-šest godina nisam imao nikakav kontakt s njim. Ono što mi je poznato je činjenica da je on veoma blisko sarađivao na posljednjim izborima sa A-SDA. Na dosadašnjim izborima u Sanskom Mostu je bio dva puta na listi Stranke za BiH te jednom na listi Stranke dijaspore BiH - naveo je Kamber.

Inače, Selimović je osumnjičen za zloupotrebu nezakonitu i nenamjensku podjelu i prodaju poljoprivredne opreme i mehanizacije donirane od NR Kine Bosni i Hercegovini u vrijednosti višoj od milion KM. Ta oprema je bila namijenjena za korisnike iz FBiH pogođene poplavama, na način da su istu za gotov novac prodavali direktno korisnicima ili putem posrednika po znatno nižim tržišnim cijenama, a sve u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi.TAGOVI

PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!