Kladuška dijaspora iz Amerike donirala televizore Kantonalnoj bolnici, Udruženju penzionera i Policijskoj stanici Velika Kladuša

USK

Kladuška dijaspora iz Amerike donirala televizore Kantonalnoj bolnici, Udruženju penzionera i Policijskoj stanici Velika Kladuša

Objavljeno na dan 26.10.2019 - 12:08 | Izvor: USKinfo.ba | radiovkladusa.ba


Grupa građana iz Velike Kladuše koji žive i rade u američkoj saveznoj državi Michigan u Detroitu, ljetos je pokrenula akciju za prikupljanje novčanih sredstava za kupovinu televizora za dva novoobnovljena odjela Kantonalne bolnice u Bihaću. Akcija je uspješno okončana i ovih dana Kantonalnoj bolnici je uručeno 16 plazma televizora za 16 soba, na ova dva odjela.

Pored toga, po televizor je uručen i Udruženju penzionera općine Velika Kladuša i Policijskoj stanici Velika Kladuša, čije službene prostorije nisu posjedovale TV uređaj.

Kako su organizatori akcije naglasili, cilj im je bio da pacijentima koji moraju provoditi vrijeme u bolnici, to vrijeme učine podnošljivijim, a isto tako željeli su penzionerima i službenicima Policijske stanice uljepšati svakodnevnicu. Akcija je vođena i putem servisa GoFundMe.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!