Ključ: Rasvjetljeno više krivičnih djela ''Teška krađa''

USK

Ključ: Rasvjetljeno više krivičnih djela ''Teška krađa''

Objavljeno na dan 04.09.2020 - 14:24 | Izvor: USKinfo.ba |


 U proteklom period na području općine Ključ evidentirano je više krivičnih  djela iz glave  XXV – Krivična djela protiv imovine, kojom prilikom su mete napada bili privatni objekti više građana navedene općine.

Kriminalističkom istragom koju su pod nadzorom Tužilaštva USK vodili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Ključ  došlo se do osnova sumnje o izvršiocu ovih krivičnih djela kao i lokacijama na kojima su skriveni predmeti otuđeni izvršenjem krivičnih djela.

Zbog sumnje da je izvršio  sedam krivičnih djela “teška krađa”  i jedno krivično djelo “krađa” slobode je lišen Č. D. rođen 1980 godine iz Ključa te je nad istim zavedena kriminalistička obrada, a pretresom kuće i pomoćnih prostorija koje koristi navedeno lice pronađeni su predmeti koji potiču iz krivičnih djela.

 Protiv Č. D. je nadležnom Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona podnesen Izvještaj o izvšenim krivičnim djelima, a kriminalistička policija policijske stanice Ključ nastavlja dalji rad na dokumentovanju kriminogenih radnji osumnjičenog lica kao i eventualnu umješanost saučesnika zbog osnova sumnje da je navedeno lice pored ovih osam počinio još nekoliko krivičnih djela na području općine Ključ.

 

Foto:MUP USKTAGOVI

PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!