Koliko je došlo vakcina u Unsko-sanski kanton i koliko je osoba do sada vakcinisano? Evo detalja

Vakcinacija

Koliko je došlo vakcina u Unsko-sanski kanton i koliko je osoba do sada vakcinisano? Evo detalja

Objavljeno na dan 14.04.2021 - 10:46 | Izvor: USKinfo.ba |


U Unsko-sanskom kantonu do sada su vakcinisane 3472 osobe, potvrdila je za USKinfo.ba ministrica zdravstva USK-a Nermina Ćemalović.

Dobili smo u dva navrata po 500 komada AstraZenece, dakle 1000 doza. To je donacija iz Srbije. Dobili smo Pfizer, 762 doze i još jednom AstraZenecu, 1710 doza.

Očekujemo još 897 doza Sinovac-a, radi se o donaciji Turske. Ukupno je vakcinisano 3472 ljudi i sve doze su potrošene, rekla je ministrica zdravstva.

Direktor Kantonalne bolnice u Bihaću dr. Hajrudin Havić kaže da je proces vakcinacije u ovoj zdravstvenoj ustanovi završen.

Što se tiče Kantonalne bolnice proces vakcinacije je završen. Sve ono što je KB planirala uraditi je završeno. Više neće biti vakcinacije u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Svi ono koji nisu htjeli ili su čekali određenu vakcinu, će se morati prijaviti u redovan proces, kao i svi naši sugrađani, rekao je direktor Havić.

Foto: rtvusk.ba


ZABRANJENO KOPIRANJE SADRŽAJA
Napomena o autorskim pravima za tekst ovog članka

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio (maksimalno trećinu) ovog autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti portal USKinfo.ba i objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst!

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti 24 sata nakon njegove objave, i to samo uz dozvolu uredništva portala USKinfo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo:

Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!