Komisija za sigurnost Parlamenta FBiH danas o rezervnom sastavu policije RS-a

VANREDNA SJEDNICA

Komisija za sigurnost Parlamenta FBiH danas o rezervnom sastavu policije RS-a

Objavljeno na dan 23.04.2019 - 05:57 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Komisija za sigurnost Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine na današnjoj vanrednoj sjednici raspravljat će o najavama bosanskohercegovačkog entiteta RS da će formirati rezervni sastav policije.

Sjednica je sazvana na prijedlog predsjedavajućeg Komisije za sigurnost Parlamenta Federacije BiH Damira Mašića (SDP), a koji je poziv na sjednicu uputio i Uredu visokog predstavnika međunarodne zajednice (OHR) u BiH. 

Pored članova parlamentarne komisije sjednici bi trebali prisustvovati i premijer FBiH Fadil Novalić, predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Elvir Karajbić, ministar unutrašnjih poslova FBiH Aljoša Čampara, vršitelj dužnosti direktora Federalne uprave policije (FUP) Ensad Korman te sekretari Vlade FBiH i Zastupničkog doma Parlamenta FBiH. 

Mašić je na dnevni red stavio tačku koja glasi: "Mogući pravci djelovanja u svjetlu aktuelnih prijedloga i zakonskih rješenja iz oblasti sigurnosti u Narodnoj skupštini RS-a". 

Federalni parlamentarci zajedno s nositeljima ključnih funkcija danas će razgovarati o opciji uvođenja rezervnog sastava policije u Federaciji BiH. Ovakav potez uslijedio je nakon najava RS-a da će ovaj bh. entitet formirati rezervni sastav represivnog aparata. 

Podsjećanja radi, Stranka demokratske akcije (SDA) već je naložila svojim funkcionerima, pa tako i Čampari, da pokrenu inicijativu za popunu i opremanje aktivnog sastava policije u Federaciji BiH i kantonima, a istovremeno i da se zvanično pokrenu procedure za izmjene zakona u FBiH i kantonima kojima će se omogućiti uvođenje rezervnog sastava policije.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!