Komšić: Dodik ne saziva sjednice, više je u Beogradu nego na poslu

NEZABILJEŽENA PRAKSA

Komšić: Dodik ne saziva sjednice, više je u Beogradu nego na poslu

Objavljeno na dan 15.06.2021 - 16:13 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Budžet institucija BiH nije usvojen samo zbog toga što predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik ne saziva redovne sjednice Predsjedništva, ocijenio je danas u izjavi za Fenu član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Komšić navodi da je Dodik, otkako je u novembru prošle godine preuzeo osmomjesečno predsjedavanje, sazvao samo jednu sjednicu Predsjedništva i na tome stao.

"Kada god bi neko iz medija pitao zbog čega se ne sazivaju redovne sjednice Predsjedništva, on bi obmanjivao javnost izjavama da saziva sjednice. Međutim, od marta nije sazvao nijednu, što je nezabilježena praksa u historiji Predsjedništva. Deset puta više je bio u Beogradu u obje rotacije predsjedavanja nego što je radio svoj posao i obavljao funkciju na koju je izabran", rekao je.Prema njegovim riječima, budžet nije usvojen samo zbog toga što on kao predsjedavajući ne saziva redovne sjednice Predsjedništva.

"Sumnjam da će do kraja ove rotacije uopće sazvati sjednicu Predsjedništva. Osim budžeta, brojni međunarodni ugovori su na čekanju. Čim preuzmem predsjedavanje Predsjedništvom, zakazat ću redovnu sjednicu na kojoj će se naći sve ono što je već trebalo da se nađe, a zahvaljujući Dodikovom neradu nije, uključujući i budžet institucija, ako kojim čudom do tada ne bude usvojen - kazao je za Fenu Komšić, koji će narednog mjeseca preuzeti predsjedavanje od Dodika.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!