Komšić: Poruke koje šalje ambasador Rusije u BiH nisu nimalo bezazlene

NEPOŠTOVANJE ODLUKA

Komšić: Poruke koje šalje ambasador Rusije u BiH nisu nimalo bezazlene

Objavljeno na dan 06.07.2020 - 07:48 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Član Predsjedništva BiH Željko Komšić izjavio je da poruka ambasadora Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini, kojom iskazuje nepoštovanje spram odluka institucija države Bosne i Hercegovine a koje su donesene potpunim konsenzusom u jednom kontinuitetu od najmanje deset godina, loša je i nediplomatska poruka.

Naveo je da takav agresivan pristup Ruske Federacije, i atak na ono što je država Bosna i Hercegovina kroz svoje zakone i odluke definirala, upravo daje Senatu SAD-a za pravo kada se tvrdi da Rusija ugrožava suverenitet Bosne i Hercegovine.

"S tim u vezi, smatram da moramo biti naročito oprezni kada je riječ o destruktivnoj ulozi Rusije na ovim prostorima, jer poruke koje šalje ambasador Rusije nisu nimalo bezazlene. Ono što je možda i dobro jeste to što danas mnogi u BiH to uviđaju, a ranije su osuđivali svakog ko bi pokušao skrenuti pažnju na to, smatra Komšić.

Dodao je da ambasador Ivancov možda misli da može u BiH voditi agresivnu anti-Zapadnu, anti-demokratsku politiku kako to njegova zemlja radi u Srbiji, kako to sada rade u Crnoj Gori pokušavajući da je destabiliziraju, i kako su pokušavali u Sjevernoj Makedoniji, ali ga podsjeća da je on samo diplomata jedne strane države na tlu nezavisne i suverene Bosne i Hercegovine.

"Njega ne bi trebalo da se tiču NATO integracije Bosne i Hercegovine, niti ima šta da komentira odluke koje su donijela naša najviša zakonodavna tijela", poručio je Komšić, saopćeno je iz njegovog kabineta.

Foto:Klix.ba

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!