Legendarni glumac sinu nije ostavio ništa: Čitavo bogatstvo dao u humanitarne svrhe

!

Legendarni glumac sinu nije ostavio ništa: Čitavo bogatstvo dao u humanitarne svrhe

Objavljeno na dan 24.02.2020 - 09:14 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Legendarni holivudski glumac Kirk Douglas, koji je preminuo 5. februara u 103. godini, odlučio je da svu zaostavštinu pokloni u humanitarne svrhe.

Kako prenosi Miror, Douglas je 60 miliona dolara dodijelio različitim humanitarnim organizacijama preko Fondacije Douglas.

Najviše su dobili Univerzitet Sent Lorens, Sinajski hram u Los Anđelesu, pozorište Kirk Douglas, kao Dečije bolnice u Los Anđelesu.

Njegov sin Michael Douglas, takođe poznati glumac, nije dobio ni cent. Majklu to neće pasti teško, s obzirom da se njegovo bogatstvo procjenjuje na 300 miliona dolara, ocijenio je Miror.

Kako se njegova filmska karijera bližila kraju, Douglas se fokusirao na filantropiju, humanitarni rad i svoju ulogu ambasadora dobre volje u američkom State departmentu, koji je obavljao od 1963. godine.

On i njegova supruga osnovali su Fondaciju Douglas 1964. godine.

„Jedna od najvećih i najstarijih privatnih filantropskih institucija u industriji zabave, Fondacija je posvećena pružanju pomoći onima koji drugačije ne bi mogli sami da pomognu“, piše na web stranici Fondacije.TAGOVI

PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!