Majci potvrđeno 11 godina zatvora za ubojstvo novorođene bebe

HRVATSKA

Majci potvrđeno 11 godina zatvora za ubojstvo novorođene bebe

Objavljeno na dan 15.04.2021 - 06:47 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com / Foto: Shutterstock


Vrhovni sud Republike Hrvatske odbio je žalbe i potvrdio prvostupanjsku presudu od 11 godina zatvora kojom je zagrebački Županijski sud kaznio majku jer je ugušila svoju novorođenu bebu.

Presuda je time postala pravomoćna, a majci će u kaznu biti uračunato vrijeme u istražnom zatvoru gdje se trenutno nalazi.

Prema presudi majka je, nakon što je u kući bez pomoći rodila živo dijete, rukom zatvorila djetetove dišne putove pa se novorođenče ugušilo.

Vrhovni sud smatra da je 11 godina zatvora kazna koja optimalno odgovara svrsi kažnjavanja. Olakotne okolnosti kao što su neosuđivanost, smanjena ubrojivost, nepovoljne socioekonomske prilike, kažu, nisu dostatne da bi se svrha kažnjavanja mogla postići blažom kaznom.Ističu da je optuženica zločin počinila kao majka troje djece od kojih je dvoje još otprije smješteno u udomiteljsku obitelj. U međuvremenu je pokrenut postupak posvojenja za treće dijete, prenosi Hina.

“Optuženica ima obilježja ovisnog poremećaja ličnosti. Roditeljski status i činjenica da je tijekom kaznenog postupka zasnovala zajednicu s novim partnerom i rodila još jedno dijete nema značaj olakotne okolnosti koja treba rezultirati umanjenjem kazne”, izvijestio je Vrhovni sud.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!