Mektić: Dobro žive lopovi, tajkuni i političari, a međusobno su dobro uvezani

BiH

Mektić: Dobro žive lopovi, tajkuni i političari, a međusobno su dobro uvezani

Objavljeno na dan 28.04.2021 - 11:40 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com / Foto:N1


Dragan Mektić, zastupnik SDS-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH tražio je od Vijeća ministara da dostavi Program reformi za 2019. i 2020. godinu - kako bi se narodu BiH moglo objasniti da li je država u MAP-u ili nije. Mektić je iskoristio priliku da kaže da u BiH žive dobro lopovi, tajkuni i političari - te da su oni dobro međusobno uvezani.

“Poznato da je da u BiH dobro žive lopovi, tajkuni i političari, koji su međusobno uvezani do te mjere da se enormno bogate, uživaju sve moguće privilegije, da im je izuzetno sve dobro. I jedni i drugi i treći narodu bacaju pseću kost, da to narod glođe, dok ih oni na taj način drže na distanci od svih ključnih pitanja”, kazao je Mektić.

Mektić: Jesmo li u MAP-u ili nismo?

Mektić je kazao da iz posljednjih izjava uopće nije jasno da li je BiH u MAP-u ili nije.“Vidjeli smo da se dokumentom oglasio NATO, koji je rekao da su Ukrajina i Gruzija ANP-om aktivirale MAP, BiH Programom reformi aktivirala MAP, i da smo u procesu integracija u NATO”, rekao je Mektić na 19. sjednici Predstavničkog doma Parlamenta BiH.

“Čujemo političare, Komšića, da smo u MAP-u. Čujem člana Predsjedništva iz srpskog naroda da nismo. To je ključno pitanje koje opredjeljuje status BiH budućim generacijama”, rekao je nakon čega je postavio pitanje:

Zaduženje Savjetu ministara
 
“Zadužuje se Savjet ministara da u roku od sedam dana dostavi Program reformi za 2019. i Program za 2020. godinu, usvojen od strane nadležne komisije, kao i dokument NATO-a koji je tokom aprila dostavljen misiji u Briselu.”“Narodu moramo objasniti. Ne možemo narod držati da ne zna jesmo li krenuli u integracije ili nismo”, istakao je Mektić.

Mektić je poručio: “Jedni lažu. Dajte da narod zna koji.”

Dajte da kažemo istinu, imamo li snage da kažemo – mi vas vodimo u tom i tom pravcu, zaključio je Mektić u svom izlaganju.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!