Milavica dobio podršku: Kladionice moraju biti udaljene kilometar od škola

BiH

Milavica dobio podršku: Kladionice moraju biti udaljene kilometar od škola

Objavljeno na dan 24.07.2019 - 12:27 | Izvor: USKinfo.ba | nap.ba


Skupština Kantona Sarajevo usvojila je inicijativu da se dosadašnji kriteriji neophodne udaljenosti kladionica od najmanje sto metara od vjerskih objekata te osnovnih i srednjih škola poveća na hiljadu metara.

Ovo je inicijativa poslanika Seada Milavice a usvojena je sa 28 glasova za, protiv nije bio niko dok je jedan zastupnik bio suzdržan.

Kako je Milavica naveo u obrazloženju inicijativu je pokrenuo zbog učestalosti pojave incidenata, kaznenih djela, pljački, izazivanja opće društvene opasnosti, narušavanja javnog reda i mira te prekršaja unutar ili u neposrednoj bilizni uplatnih mjesta kladionica te sve češće ovisnosti o klađenju koja proizvodi sve veći broj društveno devijantnih i socijalno ugroženih osoba.

"Što ima za posljednicu niz problema u široj društvenoj zajednici. Posebno izloženi ovim štetnim uticajima su maloljetnici koji iz znatiželje i mladalačke želje za brzoim zaradom počinju s klađenjem, a zatim to polako prerasta u ovsinosti koje se jako teško riješiti", naveo je Milavica u obrazloženju.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!