MUP USK: Lišen sobode zbog stavljanja u opticaj krivotvorenog novca

USK

MUP USK: Lišen sobode zbog stavljanja u opticaj krivotvorenog novca

Objavljeno na dan 27.07.2020 - 12:46 | Izvor: USKinfo.ba |


Na osnovu naredbe Suda BiH, a pod nadzorom Tužilaštva BiH službenici Odjela za spriječavanje privrednog, kompjuterskog kriminala i korupcije Sektora kriminalističke policije su uz podršku policijskih službenika iz Cazina i Velike Kladuše izvršili pretres stambenog objekta vlasništvo M. S. rođen 1987 godine iz Velike Kladuše.

Prilikom pretresa u objektu je pronađena određena količina falsifikovanih novčanica koje su oduzete, a M. S. je lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 205 KZ BiH “krivotvorenje novca”.

Lišenje slobode navedenog lica kao i pretres objekta rezultat je kriminalističke istrage tokom mjeseca jula kojom prilikom je utvrđeno da je navedeno lice u više pravnih subjekata na području Bihaća, Cazina i Velike Kladuše stavilo u opticaj falsfikovane novčanice u apoenu od 50 Eura.

Navedene nočanice su veoma dobrog kvaliteta te je na osnovu vizualnog pregleda, a bez aparata za provjere novčanica veoma teško utvrditi da se radi o krivotvorinama.

Ovom prilikom pozivamo građane na pojačani oprez i dodatne provjere prilikom priomopredaje novca, a posebno kada dolaze u doticaj sa novčanicama u apoenima od 50 Eura te da svaku sumnju odmah prijave najbližoj policijskoj stanici.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!