Na graničnom prelazu Izačić slobode lišena jedna osoba

USK

Na graničnom prelazu Izačić slobode lišena jedna osoba

Objavljeno na dan 14.06.2021 - 15:10 | Izvor: USKinfo.ba |


Službenici Jedinice granične policije Doljani, 13. juna 2021. godine, lišili su slobode E.DŽ. (1987.), državljanina Bosne i Hercegovine. Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Policijska uprava Kladanj raspisala potragu zbog krivičnog djela „posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“. Kontroliran je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Doljani i predat službenicima PU Kladanj.

Istoga dana, na Međunarodnom aerodromu Sarajevo na letu iz Eindhovena, lišen je slobode A.K. (1998.) jer je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela „falsificiranje isprave“. Bh. državljanin je predat službenicima MUP-a KS.

Službenici JGP Trebinje su 12. juna 2021. lišili slobode A.M. (1991.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Ivanica. Predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Trebinje.Prilikom ulaska u BiH na prijelazu Kamensko, 12. juna 2021., lišen je slobode M.LJ. (1962.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Travniku zbog krivičnog djela „krađa“. Službenici JGP Kamensko, državljanina BiH i Republike Hrvatske su predali službenicima Centra sudske policije Kantona 10.

Službenici JGP Gorica, 12. juna 2021., lišili su slobode M.Č. (1981.) pri ulasku u BiH na prijelazu Osoje. Utvrđeno je da je za njim Federalna uprava policije raspisala potragu zbog krivičnog djela „razbojništvo“. Državljanin BiH i R. Hrvatske je predat službenicima FUP-a.

Službenici JGP Zvornik, 12. juna 2021., lišili su slobode R.N. (1979.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Sud BiH zbog krivičnog djela „krijumčarenje ljudi“. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na Graničnom prijelazu za pogranični promet Zvornik i predat službenicima Sudske policije Suda BiH.Prilikom ulaska u BiH na prijelazu Orašje, 11. juna 2021., lišen je slobode T.T. (1992.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Bugojnu zbog krivičnog djela „nasilničko ponašanje“. Službenici JGP Orašje, državljanina BiH i R. Hrvatske su predali službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Službenici JGP Izačić, 11. juna 2021., predali su bh. državljanina M.M. ((1982.) službenicima Okružnog centra sudske policije Prijedor, nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Kontroliran je na izlasku iz BiH na prijelazu Izačić., saopćeno je iz GPBiH.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!