Načelnik Bosanskog Petrovca: Migracioni centar ne smije biti izgrađen, sutra sastanak s Dodikom

MEDENO POLJE

Načelnik Bosanskog Petrovca: Migracioni centar ne smije biti izgrađen, sutra sastanak s Dodikom

Objavljeno na dan 20.08.2019 - 09:33 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


 

Načelnik općine Bosanski Petrovac Dejan Prošić izjavio je da migracioni centar ne smije biti izgrađen u Medenom Polju na području ove općine i da će se boriti da taj prijedlog Vlade Unsko-sanskog kantona ne bude realiziran.

Prošić je najavio da će sutra o tome u Banjoj Luci razgovarati sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, navodeći kako na sastanku očekuju i ministre u Vladi RS, te predstavnike općina Drvar, Glamoč i Bosansko Grahovo.

- Očekujem pozitivne zaključke i rješenja za našu lokalnu zajednicu. U ovoj borbi su nas već podržali i iz SNSD-a i iz SDA. Imamo obećanje da ovo pitanje neće biti delegirano Vijeću ministara, već da će se tražiti drugi modaliteti. Vjerujem u to, inače ćemo morati da se borimo i drugim sredstvima protiv izgradnje migracionog centra u našoj općini - rekao je Prošić za "Glas Srpske".

On je podsjetio da niko od nadležnih u općini Bosanski Petrovac nije bio konsultiran kada je lokacija Medeno Polje predlagana za smještaj migranata.

Općinsko vijeće Bosanski Petrovac usvojilo je u subotu, 17. avgusta, rezoluciju kojom od Vlade Unsko-sanskog kantona zahtijeva da odustane od prijedloga da centar za migrante bude smješten u Medenom Polju ili slijedi blokada magistralnog puta prema Bihaću, a najavljena je i spremnost da čak stanovnici napuste svoj grad i upute se ka EU.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!