Najava mirnih protesta ugostitelja za 04.03.2021.god

Tuzla

Najava mirnih protesta ugostitelja za 04.03.2021.god

Objavljeno na dan 03.03.2021 - 10:42 | Izvor: USKinfo.ba |


Naredbom je koju je jučer donio Krizni štab Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona se od danas 03.03.2021 rad svih ugostiteljskih objekata na području Tuzlanskog kantona ograničava na najduže do 20:00 sati.

Ova naredba odnosi se na sve ugostiteljske objekte, bez obzira da li se radi o zasebnom objektu ili objektu u sklopu nekog drugog javnog objekta, a važi do 18. marta 2021. godine. 

Svim gradskim/općinskim kriznim štabovima, kao i gradskim i općinskim inspekcijama je naređeno da izvrše kadrovsko jačanje inspekcijskih službi, te da maksimalno pojačaju inspekcijski nadzor kada je u pitanju realizacija naprijed navedene naredbe, kao i primjena važećih preporuka i naredbi kada je u pitanju način organizacije i rada ugostiteljskih objekata. 

Tuzlanski ugostitelji okupljeni kroz neformalnu grupu su upravi policije MUP-a TK predali zahtjev da u skladu sa epidemiološkim mjerama sutra u 12:00 sati održe mirne proteste ispred zgrade Vlade TK. 


Kriznom štabu Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona od strane predstavnika ugostitelja sa područja Grada Tuzla će biti dostavljeni slijedeći zahtjevi:

1.Vraćanje radnog vremena regulisanog zakonom do 23:00h

2.Ukoliko ne dođe vraćanja radnog vremena do 23:00h, tražimo odgovornost nadležnih donosioca osporavanih naredbi i odluka da preuzmu odgovornost za nadoknadu štete nanesenom naredbom o skraćenom radnom vremenu. 

3. Sastanak sa premijerom Vlade TK, ministrom zdravstva TK i predstavnicima Kriznog štaba TK

4. Tražimo prisustvo predstavnika ugostitelja pri kreiranju i donošenja odluka i naredbi koje su vezane za ugostiteljski sektor
Pozivamo sve građane/ke TK da nam se pridruže i pruže podršku za ostvarivanje prava ali i opstanak cjelokupnog ugostiteljskog sektora koji broji oko 20.000 uposlenih kroz javnu podršku i jasan stav da ovakve odluke ne mogu biti jednostrano donesene, bez konsultacije sa predstavnicima sektora niti potencijalnih rješenja za štetu nanesenu tim odlukama. 

Vrijeme je da „Vlast“ i odgovorni preuzmu potpunu a ne parcijalnu odgovornost za sve one koji svoj posao rade pošteno i godinama pune budžet kojim oni upravljaju, stoji u saopćenju.

Foto: Pixsell,Borna Filic
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!