Nezavisni blok: Hapšenje Kambera je dobar znak za demokratizaciju izbornog procesa u BiH

REAKCIJA

Nezavisni blok: Hapšenje Kambera je dobar znak za demokratizaciju izbornog procesa u BiH

Objavljeno na dan 17.09.2020 - 07:09 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Na vijest o hapšenju federalnog zastupnika SDA Asima Kambera, reagovao je i Nezavisni blok kazavši da je ovo dobar znak za demokratizaciju izbornog procesa u BiH.
Pored Kambera, uhapšeni su Fazir Vukalić koji je Kamberov saradnik i sekretarka SDA Sanskog Mosta Mirela Husić, te je izvršen pretres na četiri lokacije u ovom krajiškom gradu.

Iz Nezavisnog bloka ističu da Tužilaštvo BiH postupa protiv ove trojke kao udružene grupe koja je vršila krađe i malverzacije tokom izbornog procesa, a o čemu su oni ranije javno govorili.

"Svi znaju i nezavisni međunarodni posmatrači su utvrdili da je izborni proces u Bosni i Hercegovini bolna tačka demokratskog društva i svaki oblik borbe za pravedniji, pošteniji i zakonit sistem nešto je što Nezavisni blok snažno podržava", saopćeno je iz Nezavisnog bloka.

Kandidat šest opozicionih stranaka za načelnika Sanskog Mosta, aktuelni ministar privrede u Unsko-sanskom kantonu, Nijaz Kadirić (NB), također je dodao: "Današnje hapšenje je dobra poruka svima koji kradu na izborima. Isto tako pokazuje kako funkcionira SDA, u kojoj je na prostoru USK Kamber vedrio i oblačio. Mi u Sanskom Mostu godinama javno ukazujemo na izborne prevare i evo dočekali smo da Tužilaštvo BiH zaista otvori jedan ozbiljan proces. Ovo je i još jedan od dokaza koliko je potrebno mijenjati izborno zakonodavstvo, posebno u onom tehničkom smislu, da se uvede elektronsko glasanje, a kako bi imali što transparentniji proces. Isto tako, ovo je snažna poruka građanima Sanskog Mosta, da postoji pravna država, da su moguće promjene i da se može zadržati naša omladina".
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!