Nizozemska ima 7.400 novozaraženih koronom, zatvaraju se restorani i kafići

RESTRIKTIVNIJE MJERE

Nizozemska ima 7.400 novozaraženih koronom, zatvaraju se restorani i kafići

Objavljeno na dan 14.10.2020 - 07:24 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Nizozemska je postigla novi maksimum u broju dnevnih slučajeva zaraze koronavirusom, sa skoro 7.400 zaraženih u posljednja 24 sata, pokazuju podaci objavljeni u utorak.

Vlada se priprema da objavi nove restriktivne mjere na konferenciji za novinare s premijerom Markom Rutteom u 19.00 sati po lokalnom vremenu, prenio je Reuters.

Vlada će objaviti nove mjere za suzbijanje epidemije virusa, uključujući zatvaranje kafića i restorana, pošto se u ovoj zemlji razbuktalo jedno od najvećih žarišta u Evropi.

Vlada premijera Marka Rutea oklijevala je da uvede oštrije mjere, koje bi mogle da budu štetne po ekonomski oporavak, ali se našla pod pritiskom medicinskih stručnjaka da stupi u akciju da bi se spriječilo preopterećenje zdravstvenog sistema.

Nizozemska vlada do sada je objavljivala uglavnom preporuke i sugestije za ponašanje građana, uključujući nošenje maski i restrikcije na putovanja, ali ne i naređenja.

Sinoć see, pored zatvaranja kafića i restorana, očekuje i odluka o zabrani prodaje alkohola u kasnim satima, javio je nacionalni servis NOS pozivajući se na izvore u Vladi.

Foto:EPA-EFE
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!