Odbrana domaćim snagama - Premijer USK-a sa predstavnicima Saniteksa: Moguća proizvodnja maski i zaštitne odjeće

Domaće snage

Odbrana domaćim snagama - Premijer USK-a sa predstavnicima Saniteksa: Moguća proizvodnja maski i zaštitne odjeće

Objavljeno na dan 20.03.2020 - 07:35 | Izvor: USKinfo.ba | vladausk.ba


Premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić, sa savjetnikom Ilfadom Medićem, održao je, jučer u Bihaću, radni sastanak sa Nerminom Purićem, rukovodiocem lokacije SANITEX , Velika Kladuša.

Nermin Purić je pojasnio proizvodnju SANITEX-a, koji posluje od 1962 godine i proizvodi gaze i proizvode od gaze, zavoje i gipsane zavoje,medicinske flastere, setove prve pomoći. S obzirom da je ova firma jedini proizvođač sanitetskih i higijenskih proizvoda u BiH premijer Ružnić i gospodin Purić razgovor su bazirali na činjenicama u trenutnoj epidemiološkoj situaciji izazvane pandemijom coronavirusa.

Purić je potvrdio Ružniću mogućnost da se, u slučaju potrebe, Saniteksovi pogoni u Bužimu i Velikoj Kladuši preorjentišu u dijelu proizvodnje za potrebe proizvodnje jednokratnih zaštitnih maski,kapa, navlaka za obuću, jednokratnih zaštitnih odijela.

Kroz razgovor, došlo se do zaključka da je potrebno u prioritet snabdijevanja staviti tržište USK-a. Uprava Sanitex-a već provodi aktivnosti na blagovremenim nabavkama materijala za daljnju proizvodnju zaštitne opreme, kazao je Purić.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!