Općina u Federaciji sa zaraženih tek pet stanovnika

BiH

Općina u Federaciji sa zaraženih tek pet stanovnika

Objavljeno na dan 21.04.2021 - 14:40 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com / Foto:Fena


Epidemiološka situacija u općini Sapna u Federaciji Bosne i Hercegovine se donekle stabilizirala, što potvrđuje podatak da je u ovoj općini posljednih dana aktivno zaraženih tek pet stanovnika.

“Stariji su najizloženiji, ali poštuju mjere koje su naložene i trenutno nemamo većih problema. Epidemiološka slika u ovome trenutku je zadovoljavajuća”,izjavila je za Fenu Emina Hasanović iz HES-a Doma zdravlja Sapna.

Prema njenim saznanjima, bez obzira što je Sapna uz samu granicu sa Srbijom, stanovništvo nije išlo na vakcinaciju u susjednu zemlju. Strpljivo su dočekali prve doze u svojoj općini.

Kada je riječ o gradu Zvorniku, epidemiološka situacija i tu je bolja u odnosu na prethodni period. Trenutno aktivnih slučajeva imaju 77, dok je 37 zaraženih na bolničkom liječenju.“Smanjuje se broj aktivnih slučajeva zaraze virusom korona, kao i broj pacijenata u Covid odjeljenju zvorničke bolnice, ali i dalje imamo veliki pritisak na respiratorne ambulante, kako u Domu zdravlja Zvornik, tako i u bolnici“, izjavila je za Fenu Slobodanka Savić iz Gradske uprave Zvornik.

Prema njenim riječima, mnogi stanovnici Zvornika su već obavili vakcinaciju u Srbiji.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!