Pakistanac koji je organizirao krijumčarenje migranata danas pred tužiocem

ISTRAGA

Pakistanac koji je organizirao krijumčarenje migranata danas pred tužiocem

Objavljeno na dan 06.05.2021 - 11:10 | Izvor: USKinfo.ba | Dnevni avaz


Nakon što je u akciji Granične policije BiH i SIPA-e u koordinaciji sa dežurnim tužiocem Tužilaštva BiH na području Teočaka, otkrivena veća skupina od 18 krijumčarenih migranata, uhapšeni su osumnjičeni koji su organizirali ovu mrežu.

Dežurni tužilac Tužilaštva BiH, dao je instrukcije policiji da izvrše pretrese i prikupe dokaze, u dokumentiranju ovog krivičnog djela, a osumnjičeni državljanin Pakistana, bit će predat dežurnom tužiocu koji će ispitati osumnjičenog te odlučiti o daljim aktivnostima.

Istragom u predmetu obuhvaćen je i jedan državljanin BiH, koji je pronađen sa skupinom migranata.

Pronađeni ilegalni migranti, prema prikupljenim dokazima, kao i njihovim izjavama, dolaze sa područja Pakistana, te će biti predati u dalju nadležnost Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine.

Nakon ispitivanja osumnjičenog za kazneno djelo krijumčarenja osoba, dežurni tužitelj donijet će odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

Tužiteljstvo BiH zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, gotovo svakodnevno realizira aktivnosti koje se odnose na procesuiranje kaznenih djela krijumčarenja migranata, u gradovima i područjima diljem Bosne i Hercegovine.

 Foto: Arhiva
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!