Patrijarh Irinej za Dodika rekao da je dobar Srbin pa ga ispratio na put u Vatikan

SUSRET S PAPOM

Patrijarh Irinej za Dodika rekao da je dobar Srbin pa ga ispratio na put u Vatikan

Objavljeno na dan 25.04.2019 - 06:06 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Patrijarh Irinej pružio je podršku predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku uoči njegove službene posjete Vatikanu i sastanka s papom Franjom.

"Predsjednik ide na jedan važan put kojeg pozdravljamo. Ovo će biti prilika jedinstvena da naš predsjednik lično razgovara o nekim problemima koji se tiču sigurno katoličke crkve, ali se oni tiču i naše crkve i našeg naroda. Želimo mu sretan put i puno uspjeha u razgovorima sa vrhovnim čovjekom katoličke crkve", kazao je patrijarh Irinej.

Vrhovni poglavar Srpske pravoslavne Crkve potom je poželio sretan put Dodiku te ga nazvao dobrim i čestitim Srbinom koji, kako je kazao, čini sve da Drina ne bude granica nego rijeka koja spaja narode sa obje strane.

Dodik je ranije kazao kako će s papa Franjom imate itekako o čemu razgovarati. Kako je najavio, jedna od tema će biti Jasenovac te izgradnja monumentalnog spomen-parka jasenovačkim žrtvama u Donjoj Gradini.

On je rekao i kako će s poglavarom Rimokatoličke crkve razgovarati o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, a na dnevnom redu bit će i odnosi Katoličke crkve i BiH.

Dodik u Rim putuje sutra, a sastanak s papom planiran je u petak, 26. aprila.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!