Podžić u službenoj posjeti Turskoj, razgovarat će se i o modernizaciji Oružanih snaga BiH

MINISTAR ODBRANE

Podžić u službenoj posjeti Turskoj, razgovarat će se i o modernizaciji Oružanih snaga BiH

Objavljeno na dan 02.03.2021 - 08:27 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić i članovi delegacije Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH boravit će od 2. do 6. marta u službenoj posjeti Ministarstvu nacionalne odbrane Republike Turske.

Za službenu posjetu Republici Turskoj planiran je sastanak ministra Podžića i ministra nacionalne odbrane Republike Turske Hulusia Akara.

Ministar Podžić će, uime Vijeća ministara BiH, potpisati dokumente o vojno-finansijskoj pomoći koji su od važnosti za modernizaciju Oružanih snaga BiH.

Kako se navodi u saopćenju za javnost, između ostalog, planirana je i posjeta delegacije MO i OS BiH Vojnoj akademiji kopnenih snaga u Ankari i Zrakoplovnoj vojnoj akademiji u Istanbulu na kojima se školuju i pohađaju obuku kadeti, podoficiri i oficiri Oružanih snaga BiH.


Osim ministra Podžića, u delegaciji MO i OS BiH bit će zamjenik načelnika ZŠ OS BiH za resurse generalmajor Gojko Knežević, pomoćnik ministra odbrane BiH za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović, šef kabineta ministra odbrane Kemal Korjenić i vojni ataše BiH u Republici Turskoj brigadir Željko Drljača, navode iz Ureda za odnose s javnošću MO BiH.

Foto:Facebook
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!